Freitag, 5. Oktober 2007

Lankaa göttingenistä - in Finnish

Only in Finnish - the English version of Yarn shops in Goettingen is also available

Göttingenin lankakauppoja ei mitenkään erityisessä järjestyksessä, paitsi että mieluisimmat 2 tulevat ensin:

1) Wolle Röder, Theaterstr 25
ihana kauppa, joitakin lana grossan ja regian lankoja, paljon ketjun omaa wolle-rödel-merkkiä. Mukavat myyjät ja kohtuulliset hinnat. Paljon tarjoushintaisia puuvillalankoja. Myös valikoima saksalaisia neulelehtiä. auki iltaisin puoli seitsemään.

2) Wollzauber, Kurze-Geismar-Str. 40
ihana kauppa myös, vaikka tarjolla lähinnä lana grossaa ja regiaa. Myös joitakin rowanin lankoja, ovat kuulemma uusia eivätkä edes vielä hyllyssä. Aika paljon efektilankaa myös. myös myös.

3) Sylvester-Märten, Groner str, kaupan yläkerta
lähinnä regia-sukkalanka osasto

4) Handarbeiten, Gotmarstr, kirjastoa vastapäätä. Pieni ja hieman pimeä kauppa, rajatut aukioloajat (arkisin muistaakseni 11-13 ja 15-17). Kauppa näyttää siltä kuin joku olisi kerännyt lankaa 20 vuoden ajan ja nyt myy sitä. Hinnat ei näkyvissä, kaikki lanka-tyypit sekaisin keskenään hyllyistä jotka ulottuu lattiasta kattoon. Sukkalanka lähinnä regiaa. Jos sinulla on käytössäsi paljon aikaa ja vaivaa niin saatat tehdä hyviä löytyjä, mulla ei ollut aikaa.

5) Karstadt-tavaratalon käsityö osasto, Groner str 43-47 (sisäänkäynnit myös Johannisstr ja Sindelstr puolella).
Regiaa, efektilankoja, hyvä valikoima nappeja. Jonkin verran myös muita lankoja. Kalliin oloinen. Myös vetoketjuja.

6)Keltaiset sivut väittää että Lange-Geismar-Str. 42-43 löytyy Woll-tex jossa olisi myös lankaa. Kävin vain alakerrassa ja masennuttuani HM-mäisestä tunnelmasta en etsinyt lankaa sen enempää. Mutta ehkäpä sitä olisi löytynyt yläkerrasta sittenkin...

7)Niin ja maailmankaupassa Gronerstrassella (kai) oli muutama vyyhti paksua käsinkehrättyä ihanan väristä sikapehmeää ja -kallista villaa.

Lisäksi osoitteesta Lange-Geismar-Straße 49 löytyy Perlenpaula helmistä innostuneille. Hurahtamattomana en osaa oikein arvioida valikoimaa mutta kauppa näkyi käyvän hyvin ja montaa väriä niitä helmiä siellä oli...

Kaikki kuvatut kaupat ovat Göttingenin vanhassa keskustassa, kävelymatkaa kauimmaisten kauppojen välillä ehkä 10 min.

Wolle-rödelistä löytyi hetken harkinnan jälkeen samaa merinovillaa josta jo keväällä piti tulla liivi. Liivi ei ole vielä valmis ja sen suunnitelma on muutenkin muuttunut varsin paljon, joten onneksi samaa värjäyserää löytyi vielä muutama kerä. Lisäksi tarjouksessa olevia Lana Grossan Numero Unoja piti ottaa muutama kyytiin.

Wollzauber tarjosi liivi-mausteeksi sini-ruskeaa tweed-tyyppistä merinovillaa. Palvelu pysyi ystävällisenä vaikka esittelin oikean värin löytämiseksi Wolle-rödelin lankoja. Erikoislisänä kassan edustalla olevasta pinosta sai ottaa joitakin hieman "vanhempia" Lana Grossan tuottamia neulelehtiä (Filati, Merino) mukaan ilmaiseksi!

10%: 7675g + 250g+ 100g + 300g = 8325g (eikös tämän pitänyt vähetä eikä lisääntyä...) niin ja ne SNY langat + 180g + 200g= 8705g.

Keine Kommentare: